Formande mission

Formande mission

Om församlingsbygge och mission i Sverige på 2000-talet

Följ oss på vägen från biskopligt uppdrag och två tomma händer, till bygget av en nordisk-katolsk församling i Karlskrona, på gränsen mellan öst och väst.
www.stnikolaus.se | Facebook

Stora veckan

April 2014Posted by Franciskus Urban Mon, April 14, 2014 11:02:54

Det är ett mödosamt arbete, både att missionera och att sprida kunskap och kännedom om kyrkan. Och ibland flyter gränserna ihop.

Stora veckan - Stilla veckan - inleddes med Palmsöndagen då vi i S:t Nikolaus firade liturgi i vår hemmakyrka på Skomakaregatan 31 i centrala Karlskrona. Det är även platsen för den förestående prästvigningen i Pingst som nu har varit föremål för medial uppmärksamhet, såväl i länstidningen som i Sverige Radio.

Vi är naturligtvis glada för att kunna nå ut till fler och därigenom på sikt kunna växa och utvecklas som församling.

Radioprogrammet som sändes idag (14 april) kan man lyssna på i efterhand via följande länk: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/354528?programid=519
Programmet ligger kvar i trettio dagar.

Förutom utrymme i radio och tidning, hade vi förmånen att i fredags vara inbjudna till Rotary i Karlskrona och där berätta om Nordisk-katolska kyrkan.Låt oss nu, under Stilla veckan, värdigt iaktta Kristi väg mot Golgota; det sanna lammets offer på korset, så att vi med sann glädje kan fira Herrens Påsk.

Pax+  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.