Formande mission

Formande mission

Om församlingsbygge och mission i Sverige på 2000-talet

Följ oss på vägen från biskopligt uppdrag och två tomma händer, till bygget av en nordisk-katolsk församling i Karlskrona, på gränsen mellan öst och väst.
www.stnikolaus.se | Facebook

Att växa och våga förändras

Juli 2015Posted by Franciskus Urban Mon, July 06, 2015 16:20:28

I söndagens liturgi (5 juli) togs en ny medlem upp i Kyrkans fulla gemenskap. Detta genom 'postbaptismal smörjelse' vilket innebär att ett giltigt dop i vatten fullbordas med korstecknande med helig olja (chrisma); Helig Andes insegel.

Temat denna Sjätte söndag i Treenighetstid var lärjungaskapets sändning och predikan tog upp det många gånger känsliga ämnet att som människa förändras.

"En av de mer tabubelagda sakerna att göra idag, måste vara att säga till en medmänniska att denne har potential att förändra sig. Inte kritisera, inte döma, inte håna, vara elak eller sarkastisk; men att säga att förändring är nödvändig."

"Ja, det är i sanning ett tabu idag då alla har sin egen sanning, att uppmana till personlig förändring. Det kan kännas som att vara på verkligt djupt vatten. Men Jesus sade just det: "Far ut på djupt vatten och lägg ut era nät till fångst." Ta er ut i situationer där ni inte bottnar och gör där på det nya viset. Var inte rädda för att visa andra att ni har förändrats."

Läs hela predikan här.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.