Formande mission

Formande mission

Om församlingsbygge och mission i Sverige på 2000-talet

Följ oss på vägen från biskopligt uppdrag och två tomma händer, till bygget av en nordisk-katolsk församling i Karlskrona, på gränsen mellan öst och väst.
www.stnikolaus.se | Facebook

Formande mission - ingen papperstiger

Juni 2015Posted by Franciskus Urban Thu, June 18, 2015 20:05:24

Vi är redan i mitten av juni månad och jag konstaterar att tiden formligen rusar. Och så är det säkert för många, inte minst inför sommarens ledigheter. Som människa är det nödvändigt att stanna upp emellanåt för att hämta andan, få nya och andra intryck samt ladda batterierna.

De senaste veckorna har det hänt mycket i missionen. Biskopen var på besök 9-11 juni och helgen efter (13-14 juni) bar det av till Stockholm för att som biskopsvikarie i Sverige delta i grekisk-ortodoxa kyrkans firande av metropolit Cleopas ettårsdag i ämbetet som ärkebiskop i Sverige och Skandinavien för Ekumeniska patriarkatet Konstantinopel.

Från tryckeriet har också magasinet 'Formande Mission' kommit. Det är ett magasin på tjugo sidor som i färgbilder och artiklar presenterar NKK, den odelade Kyrkan och missionen i Karlskrona. Du kan få en försmak av skriften här och även beställa ett eget exemplar. Genom att köpa magasinet stödjer du S:t Nikolaus med 10 USD.
Genom att låta dig som intresserad själv beställa informationen undviker vi att trycka stora upplagor; något som bl.a. sparar miljön - och så stödjer du samtidigt lokalkyrkan.

Vi firar, med några undantag, liturgin som vanligt om söndagarna hela sommaren; dessa söndagar som i sig är stunder där vi stannar upp, hämtar andan och på nytt påminns om att vi är människor, skapade till Guds avbild.

En riktigt skön och välsignad sommar och välkommen hem till oss!

fr. Franciskus Urban  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.