Formande mission

Formande mission

Om församlingsbygge och mission i Sverige på 2000-talet

Följ oss på vägen från biskopligt uppdrag och två tomma händer, till bygget av en nordisk-katolsk församling i Karlskrona, på gränsen mellan öst och väst.
www.stnikolaus.se | Facebook

När börjar Påsken?

April 2014Posted by Franciskus Urban Thu, April 10, 2014 20:41:39


Det råder viss begreppsförvirring kring Påsken. Exempelvis talas det i väderleksprognoser om "påskveckan" som tiden (veckan) före påskhelgen. Men faktum är att Påsken börjar med Påskdagen. Och följaktligen ligger påskveckan där efter.

Veckan innan Påsk heter Stilla veckan och den inleds med Palmsöndagen som infaller kommande söndag (13 april). Stilla veckan är en del i Passionstiden som vi är inne i just nu och det är slutfasen i Stora fastan då vi följer Jesus på vägen till Jerusalem och hans lidande (passion) som når sin kulmen på Korset, då allt fullbordas i det sanna lammets offer på Stora och heliga Fredagen (Långfredagen).

Palmsöndagen firas i S:t Nikolaus med välsignelse av palmblad och palmprocession som inledning till liturgin i vilken vi får ta del av Matteuspassionen och de förutinvigda gåvorna. Vi börjar, som vanligt, klockan 15:00 i Emanuelskyrkan (Skomakaregatan 31, Karlskrona).

Varmt välkomna, alla, att inleda Stilla veckan i gemenskap!  • Comments(0)//blogg.stnikolaus.se/#post61