Formande mission

Formande mission

Om församlingsbygge och mission i Sverige på 2000-talet

Följ oss på vägen från biskopligt uppdrag och två tomma händer, till bygget av en nordisk-katolsk församling i Karlskrona, på gränsen mellan öst och väst.
www.stnikolaus.se | Facebook

Trösten i att bejaka längtan efter det heliga

Februari 2014Posted by Franciskus Urban Mon, February 10, 2014 23:03:28


Tänk om det gick att förmedla. Det som händer på insidan. Glädjen över och förvissningen om vad som bliva skall; känslan av att veta att, men inte när; välsignelsen då fler hungrande och törstande söker sig hit. Att få vara med och bygga. Att få vara ett Herrens redskap och så möta medmänniskor, leda bönen och gestalta liturgin. Att ta nästa steg – i ett ingenmansland där det som är den största längtan i mig också är ett behov hos dig… och nästa steg igen – i ödemark där din längtan får möta det som händer på insidan; i Kyrkan, vår Moder och garanten för vägen till Fadern; genom Sonen.

Heliga Guds Moder! Bed för hungrande och törstande. Giv dem trösten i att bejaka längtan, att våga närma sig det heliga. Bed för vår kyrka; att våra ansträngningar att förmedla förmeras. Helige Nikolaus! Bed för alla trevande, gjut i dem modet att ta steget. Bed för oss, vår gemenskap och för vårt engagemang att ta emot dem.

Amen  • Comments(0)//blogg.stnikolaus.se/#post51