Formande mission

Formande mission

Om församlingsbygge och mission i Sverige på 2000-talet

Följ oss på vägen från biskopligt uppdrag och två tomma händer, till bygget av en nordisk-katolsk församling i Karlskrona, på gränsen mellan öst och väst.
www.stnikolaus.se | Facebook

Var god, tag plats!

Mars 2015Posted by Franciskus Urban Fri, March 13, 2015 00:03:09

Statistik är bara siffror. Men läser man statistiken över hur många som, från en rad olika länder, besöker missionens hemsida och laddar ner de predikningar som varje vecka publiceras, blir det uppmuntrande siffror.

Det är alltså med stor glädje jag konstaterar att vi med teknikens hjälp når långt utanför gemenskapen i Karlskrona. Samtidigt ber vi, var söndag, om att helig Ande skall leda fler till Kyrkan vars uppgift inte är att producera siffror och statistik utan möjliggöra ett liv med de heliga.

Även om vi med teknikens hjälp kan få orden att klinga litet längre så möjliggör den inte den gemenskapen; den möjliggör inte deltagande i de heliga mysterierna (sakramenten) - de heliga handlingar som är nödvändiga för vår frälsning och som bara kan fås i gemenskapen.

Vår hemsida är, liksom denna FB-sida, precis som för resebyrån på affärsgatan (om jämförelsen tillåts), bara skyltfönster. Vi erbjuder en destination som möjliggjordes av Kristus Jesus; en resa som inte är enkel, men där ingen returbiljett kan lösas.

Kyrkan är, så klart, ingen resebyrå i vanlig bemärkelse. Men den resa som vi, på uppdrag av Herren, erbjuder liknar ingen annan. Det krävs mod. Och jag kan garantera en och annan luftgrop. Men det är denna resa som är livet och resmålet är evigt.

Välkommen in. Välkommen att ta plats på nästa avgång.
Fr. Franciskus Urban
präst och missionskaplan
S:t Nikolaus

www.stnikolaus.se  • Comments(0)//blogg.stnikolaus.se/#post111