Formande mission

Formande mission

Om församlingsbygge och mission i Sverige på 2000-talet

Följ oss på vägen från biskopligt uppdrag och två tomma händer, till bygget av en nordisk-katolsk församling i Karlskrona, på gränsen mellan öst och väst.
www.stnikolaus.se | Facebook

I sommar händer det bakom kulisserna...

Juni 2013Posted by Broder Urban Tue, June 18, 2013 20:48:12

Vi är redan en god bit in i sommaren och i veckan firar vi Johannes döparen. Välförtjänt sommarledighet står för dörren, en tid som jag önskar blir vilsam och läkande för dig. Men vila och läkande måste inte betyda sysslolöshet, utan semestern är en tid väl lämpad också för växande. Och växa kan man göra på många vis; att läsa är ett. På vår hemsida ( www.stnikolaus.se ) finns en hel del nedladdningsbart material som tål att läsas både en och två gånger.

Låt mig också passa på att tipsa om aktiviteter som visserligen ligger ett par månader fram i tiden, men som kan vara lämpliga att boka in. Också dessa som del i ett växande.

Vigningar
I augusti, helgen den 24-25, kommer det i vår modermission i Stockholm, Gudsmoderns beskydd, att genomföras vigningar. Det är delar ur kleresiet från så väl Sverige som Norge som av vår biskop Roald Nikolai kommer att få nya vigningar. En av dessa är undertecknad. Och redan i juli månad, på den Helige Olavs dag, den 29/7, kommer jag att tonsureras och erhålla de första minoresvigningarna. Vill du följa med från Blekinge till Stockholm i augusti och förgylla tillfället? Skicka ett mail för detaljer kring helgen.

Vigningarna kommer att leda fram till att vi snart kommer att kunna komma igång med regelbundna aktiviteter och så småningom även regelbundna gudstjänster.

Klosterresa 7-10 oktober 2013
I oktober anordnas den traditionella retreaten på Holy Cross Convent i Costock utanför Nottingham, ett benediktinskt, anglokatolskt kloster som står vår kyrka nära. Präster och lekmän både från Sverige och Norge kommer att delta i denna resa. Vi flyger direkt till Manchester, både från Stockholm och Bergen och bor fyra nätter på benediktinsystrarnas gästhem. Vi firar tidebönerna tillsammans med systrarna och diskuterar och lär oss mer om benediktinsk spiritualitet. Intresseanmälan görs till F. Matteus Maria Furemalm på matteus.maria@nordiskkatolsk.se Mer info om klostret på systrarnas hemsida: http://holycrosschc.org.uk/

Även om mycket av det som nu sker för S:t Nikolaus sker bakom kulisserna, så händer det väldigt mycket. För att ta del av det senaste så "gilla" vår sida på Facebook (adressen hittar du här ovan). Låt mig så till sist få önska dig en riktigt skön och välsignad sommar!

Broder urban

  • Comments(0)//blogg.stnikolaus.se/#post16